Kosten

Kosten

Het regelen van een uitvaart is een kostbare zaak. Onder andere door de verschillen in de plaatselijke begraafplaatstarieven per gemeente en natuurlijk uw eigen wensen, kunnen de kosten erg variëren per uitvaart.

Uitvaartverzekeraars zoals Monuta, Yarden en Dela werken vaak samen met vaste uitvaartondernemers of regelen zelf de uitvaart.

Het is een misverstand te denken, dat u door de verzekering die u misschien bij één van hen heeft afgesloten, vastzit aan één bepaalde uitvaartondernemer.
 

Ongeacht waar u verzekerd bent, heeft u altijd de keus zelf een uitvaartbegeleider te kiezen!

Ik ben niet aangesloten bij een verzekeringsmaatschappij. 
Dat betekent dat u van mij het juiste aanbod van diensten mag verwachten, dat het best past bij de overledene en zijn naasten. Als u wilt, neem ik contact op met de desbetreffende verzekeringsmaatschappij, zodat u daar geen zorgen om heeft.

Hebt u een kapitaal verzekering afgesloten dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd dat u vrij kunt besteden.

Bij een natura verzekering heeft u recht op een standaard pakket diensten en goederen. Alles wat buiten dat verzekerde pakket valt, zult u extra moeten bijbetalen. Als u kiest voor een zelfstandige uitvaartbegeleider, kan deze vorm van verzekering, in overleg met uw verzekeringsmaatschappij, omgezet worden in een uit te keren bedrag dat soms wel lager kan uitvallen.
 

Graag wil ik er voor een ieder zijn. Of en waar u verzekerd bent, maakt niet uit, u kunt altijd bij mij terecht.

Nadenken of praten over uw eigen uitvaart of die van een dierbare is moeilijk. Toch kan het rust geven als uw wensen besproken zijn. Niet alleen geeft dat rust voor u, maar ook zeker voor de nabestaanden. Ook te weten wat u of uw naaste absoluut niet zou willen is van grote waarde. In de 5 dagen na het overlijden hoeven dan geen overhaaste beslissingen genomen te worden, maar kan men in alle rust afscheid nemen.

Tegenwoordig is er veel mogelijk om uw persoonlijke wensen uitvoerbaar te laten worden. Ongeacht waar u verzekerd bent ben ik bereid om in een persoonlijk gesprek het één en ander met u door te praten. Ook kunt u voor u zelf een wensenformulier of wilsbeschikking invullen. Download hier uw wilsbeschikking Daarin kunt u o.a. vastleggen of u begraven of gecremeerd wilt worden. Welke tekst u op de kaart wilt, welke muziek u wenst en meer aangaande de uitvaart. Een wilsbeschikking vervangt niet een testament waarin de nalatenschap wordt beschreven. Bedenk dat het belangrijk is dat u iemand laat weten dat u een wilsbeschikking heeft ingevuld.

Mensen die terminaal ziek zijn of die een kind hebben waarvan zij weten dat het gaat overlijden vinden het soms een fijn idee dat zij de uitvaartbegeleider alvast ontmoet hebben. Dit gesprek schept ruimte zodat een ieder zich volledig op het afscheid kan concentreren.
 

Er zijn geen kosten verbonden aan een voorgesprek.